luni, 28 martie 2011

Panettone, cozonac italienesc

Ingrediente: 30 grame de drojdie uscata, 600 grame de faina, 100 grame de zahar pudra, 200 grame de unt, 5-6 linguri cu lapte, 3 oua
coaja de la o portocala si de la o lamaie, 200 grame de stafide, 100 grame de caise uscate, taiate in bucatele de dimensiunea stafidelor,
migdale prajite si sfaramate in bucatele, un praf de sare
Mod de preparare:
Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale. Framanta aluatul pana devine elastic. Amesteca in aluat stafidele, caisele taiate si migdalele, coaja de lamaie si portocala.Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina. Fa o bila mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor incalzit la 180 de grade, la foc mic, cca 45 de miunute. Este gata cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie. Lasa-l sa se raceasca bine in vasul in care s-a copt. Este excelent pudrat din belsug cu zahar sau uns cu miere, alaturi de un vin dulce sau cacao cu lapte. Poate fi glazurat cu ciocolata sau cu crema din fructe


joi, 24 martie 2011

Elveţia blochează construcţia centralelor nucleare

Dacă cu trei săptămâni înainte de cutremurul din Japonia locuitorii cantonului Berna votaseră cu o majoritate foarte strânsă proiectul de construcţie a unei centrale nucleară, următoarele două referendumuri programate să urmeze în curând în alte regiuni ale Elveţiei aveau şanse infime să treacă, având în vedere starea emoţională a populaţiei.
Dar, chiar dacă nu se vor construi – cel puţin pentru moment – centrale nucleare noi, problema elveţienilor sunt vechile reactoare şi sistemele lor de protecţie depăşite. Randolph Schultz, director al departamentului de analiza siguranţei din cadrul Inspectoratului Nuclear avertizează că “cea mai periculoasă ameninţare pentru centralele nucleare din Elveţia sunt cutremurele”.
Chiar dacă Elveţia nu are istoria seismică a arhipelagului nipon, experţii elveţieni nu sunt convinşi că reactoarele ar putea rezista la un cutremur de 7 grade Richter. De altfel, proiectul PEGASOS, iniţiat în 1999 şi finalizat în anul 2004, a reunit peste 20 de specialişti din şapte ţări europene, calculând probabilitatea apariţiei unor hazarde naturale, care să afecteze centralele nucleare ale ţării.

Centrala de la Fukushima depozita prea mult combustibil nuclear

La centrala de la Fukushima erau depozitate 4.000 de bare de combustibil nuclear, un numar de trei ori mai mare decat materialul tinut in mod normal la complexul cu 6 reactoare active, potrivit unui document prezentat la Agentia Internationala pentru Energie Atomica (IAEA), citat de Reuters.
Practic, pe platforma exista echivalentul a 6 ani de functionare, iar ca sa va faceti o imagine, fiecare bara are 3,5 metri lungime si chiar la 10 ani de la folosire inca emite destula radiatie cat sa omoare o persoana care ar sta langa.
Cu doua saptamani inainte de cutremurul devastator de 8,9 grade si tsunami-ul aferent, Tokyo Electric Company (TEPCO), societatea care opera reactoarele, trimisese autoritatilor de reglementare din domeniul nuclear japonez ca a esuat in a inspecta 33 de piese de echipement la centrala Fukushima, inclusiv un generator de rezerva, potrivit unui document depus de companie.
O alta problema ridicata era ca acest combustibil ars era depozitat in piscine aflate la ultimele etaje din reactoare, iar cutremurul si tsunamiul au avariat cladirea, astfel ca apa s-a scurs.
TEPCO este cea mai mare companie de utilitati a Asiei

Elizabeth Taylor a intrat in eternitate

Actrita Elizabeth Taylor a murit la varsta de 79 de ani in urma unui infarct. Ea era deja internata in spitalul Cedar-Sinai din Los Angeles pentru insuficienta cardiaca de mai bine de o luna.
Liz Taylor a devenit o legenda a cinematografiei dupa ce a jucat in numeroase filme de succes, debutand in cariera sa inca de la noua ani. Actrita cu ochii violet a fost cunoscuta si pentru tumultoasele povesti de iubire pe care le-a trait, fiind casatorita de opt ori. Richard Burton a fost considerat insa fara indoiala iubirea vietii sale, avand cu el un mariaj dublu. Mama, bunica si strabunica, Liz Taylor a decedat inconjurata de copiii sai.

Dieta Google

Google este o companie faimoasa pentru credinta aproape evanghelica la nivel mondial ca inginerii sai pot face totul mai bine decat companiile rivale. Iar dovezile nu se lasa indelung asteptate.
Obiceiul companiei de a analiza pana la sange totul da roade si intr-un domeniu mai putin legat de IT, ci de … mancare. Iar acest obicei a facut compania sa isi ajute angajatii sa slabeasca cu 5-7 kilograme pe an fara a tine vreo dieta. Care e marele secret?
Simplu: folosirea de farfurii mai mici.
Google a observat ca oamenii au tendinta sa termine ce au in farfurii chiar daca nu le mai este foame si sunt satui. Prin rearanjarea cantinelor de la companie si punerea farfuriilor mici in fata celor mari, Google a introdus un nou mod pentru ca proprii angajati sa manance mai putin si sa slabeasca fara ca macar acestia sa observe.

Dieta cu ţelină

Se consumă în fiecare dimineaţă 100 de grame de suc proaspăt de ţelină sau se prepară o salată din ţelină şi morcov ras. Dieta durează două - trei săptămâni, în toată această perioadă fiind permise doar fructe şi legume, carne slabă de pui, ouă, iaurt şi peşte şi interzise grăsimile sub orice formă. Veţi reuşi să daţi jos până la cinci kilograme.

Cura de slăbire

Din părţile aeriene ale plantei, verzi sau uscate, se poate prepara o infuzie, utilă în curele de slăbire sau pentru tratamentul constipaţiei. Ideal este să folosim 50 de grame de plantă uscată sau 40 de grame plantă verde la un litru de apă. Se lasă să infuzeze timp de zece minute şi se consumă câte o ceaşcă înainte de masă. Chiar dacă este foarte amar, ceaiul se consumă neîndulcit. Cura nu trebuie să depăşească mai mult de două săptămâni. Acest ceai are efect hipotonizant şi poate duce la pierderi semnificative în greutate, dacă este administrat timp de o săptămână. Dacă tratamentul este reluat după o săptămână de pauză, efectele sunt hipnotice, de calmare, fiind benefic în insomnii.
Infuzia concentrată se poate folosi şi extern pentru tratarea acneei sau a eczemelor, aplicând pe zona afectată un tampon îmbibat în acest ceai.

Ţelina, ideală pentru curele de slăbire

Consumul frecvent de ţelină proaspătă ajută la vindecarea impotenţei, avitaminozelor, previne cancerul şi duce la eliminarea kilogramelor în plus.

Ţelina (Apium graveolens) este folosită pentru condimentarea mâncărurilor, dar la fel de importantă este şi în medicina naturistă. Calităţile ei terapeutice sunt cunoscute de mai bine de 2.000 de ani. În Grecia antică, de exemplu, planta era folosită pentru tratarea hipertensiunii arteriale, asteniei sexuale, reumatismului, gutei, litiazei şi colicilor renale.
Cercetătorii americani au descoperit de curând că ţelina conţine o substanţă, 3-butilftalidă, care ajută sângele să circule cu uşurinţă prin artere. Consumată crudă, sub formă de sucuri sau presărată pe alimente, ţelina ajută la fortificarea organismului, prevenind avitaminozele şi aducând un aport important de minerale alimentaţiei. Frunzele, în special, au un conţinut ridicat de vitamine A, C, B1, B2, B6, E, K şi PP, dar şi de 
minerale (fier, calciu, fosfor, potasiu). În scopuri terapeutice se folosesc frunzele, rădăcinile şi seminţele.

Previne alergiile

Datorită calităţilor diuretice, ţelina se foloseşte în curele de slăbire. Pentru aceasta este suficient să bem dimineaţa 100 de mililitri de suc de ţelină şi să urmăm un regim alimentar hipocaloric. Ţelina este cu atât mai importantă pentru organism cu cât se ştie că este alimentul cu cel mai mare conţinut de potasiu. Pentru vindecarea impotenţei este suficient consumul unei cantităţi mult mai mici, de un pahar de suc de ţelină pe zi, în trei reprize, după mesele principale. Acelaşi suc este eficient şi în prevenirea reumatismului. Folosit în amestec cu sucul de morcovi, cel de ţelină este eficient în prevenirea şi tratamentul alergiilor, bronşitei şi astmului bronşic. Pentru a mări efectul, în amestec se poate adăuga şi suc de ridichi. În diabet, cistită, sucul de ţelină se amestecă în proporţie de 50% cu suc de morcovi şi pătrunjel, iar în ateroscleroză, cu suc de morcovi şi suc de sfeclă roşie. Se pot consuma una - două căni pe zi.

Preparare


Pentru prepararea infuziei se opăreşte o lingură de frunze (pulbere) cu un sfert de litru de apă fiartă. Se lasă zece minute, apoi se filtrează. O cană de infuzie este suficientă pentru consumul zilnic, în caz de răguşeală, gaze intestinale, constipaţie sau catar pulmonar. Decoctul din ţelină se prepară din 25 de grame de rădăcină la un litru de apă, fierte timp de cinci minute. Se lasă să se răcească cinci minute, acoperit, după care se poate folosi în digestiile lente, balonări, obezitate.
Ţelina este recomandată, de asemenea, în prevenirea cancerului, în special la persoanele care au o alimentaţie bogată în E-uri.

Dieta cu ţelină
Se consumă în fiecare dimineaţă 100 de grame de suc proaspăt de ţelină sau se prepară o salată din ţelină şi morcov ras. Dieta durează două - trei săptămâni, în toată această perioadă fiind permise doar fructe şi legume, carne slabă de pui, ouă, iaurt şi peşte şi interzise grăsimile sub orice formă. Veţi reuşi să daţi jos până la cinci kilograme.
Fumariţa tonifiază organismul şi vă ajută să slăbiţi
Sanatate


Din popor se ştie că fumariţa încetineşte fenomenul de îmbătrânire. Această legendă este pe cale să se transforme în realitate. Specialiştii în fitoterapie au constatat că face bine la ficat şi la rinichi, fluidizează sângele şi ajută la eliminarea excesului de grăsime.
Cunoscută în popor şi sub denumirile de „fumul pământului“ sau „iarbă de curcă“, fumariţa (Fumaria officinalis) este o plantă anuală, ierboasă, înfloreşte din mai până în septembrie, perioadă în care este recomandată recoltarea ei. Planta se distinge uşor datorită florilor mici violete, albe spre bază şi roşii la vârf. Se găseşte în locuri cultivate sau pe câmp.
Conţine principii active - acid fumaric, tanin, potasiu, alcaloizi - care recomandă planta pentru tratamentul cefaleei, al constipaţiei, obezităţii, scorbutului, parazitozelor, asteniei, amenoreei, aterosclerozei, dischineziei biliare, febrei, hipertensiunii arteriale, afecţiunilor renale, eczemelor, acneei şi artritei.

Cura de slăbire

Din părţile aeriene ale plantei, verzi sau uscate, se poate prepara o infuzie, utilă în curele de slăbire sau pentru tratamentul constipaţiei. Ideal este să folosim 50 de grame de plantă uscată sau 40 de grame plantă verde la un litru de apă. Se lasă să infuzeze timp de zece minute şi se consumă câte o ceaşcă înainte de masă. Chiar dacă este foarte amar, ceaiul se consumă neîndulcit. Cura nu trebuie să depăşească mai mult de două săptămâni. Acest ceai are efect hipotonizant şi poate duce la pierderi semnificative în greutate, dacă este administrat timp de o săptămână. Dacă tratamentul este reluat după o săptămână de pauză, efectele sunt hipnotice, de calmare, fiind benefic în insomnii.
Infuzia concentrată se poate folosi şi extern pentru tratarea acneei sau a eczemelor, aplicând pe zona afectată un tampon îmbibat în acest ceai.
Pentru tratamentul celorlalte afecţiuni menţionate mai sus se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă mărunţită la o cană de apă clocotită.

Tratamentul psoriazisului

Ceaiul de fumariţă este recomandat pentru tratarea psoriazisului. Se administrează concomitent cu tratamentul extern. Ceaiul de prepară dintr-un amestec, 40 g coada calului, 30 g coajă de salcie, 50 g urzică, 10 g ventrilică, 20 g fumariţă, 30 g gălbenele, 20 g coada şoricelului,10 g coajă de stejar, 30 g tătăneasă, 40 g trifoi roşu. Pentru aceasta se obţine o infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană de apă, care se bea zilnic.

Legume si plante care ajuta la tratarea iradierii

Gelul de aloe vera ajuta la vindecarea arsurilor provocate de radiatii. Aceasta planta contine stimulatori biogeni, care ajuta la repararea pielii.

Radacina de brusture neutralizeaza si indeparteaza toxinele din organism. 

Radacina de papadie imbunatateste functia organelor care sunti mplicate in procesul de elimnare al toxinelor din organism. 

Ginsengul siberian indeparteaza oboseala, amelioreaza simptomele produse de expunerea la radiatii si agenti poluatori si reduce efectele stresului.
Radacina de ginseng scade efectele secundare ale radiatiilor, iar recuperarea se face mult mai repede in urma expunerii indelungate. 
Ceaiul verde este antioxidant, stimuleaza sistemul imunitar si contine agenti radioprotectori.

Semintele de ciulin protejeaza organismul uman de radiatiile din mediul inconjurator. 
Urzicile curata si intaresc rinichii si ajuta la reinnoirea sangelui.
Menta reduce greata provocata de expunerea la radiatii.

Florile de trifoi rosu imbunatateste sanatatea intregului organism si ajuta la eliminarea toxinelor.
Ciupercile Ganoderma intaresc sistemul imunitar dupa expunerea la radiatii.
Patrunjelul, rozmarinul sau Gingko Biloba sunt alte plante care au puternice proprietati detoxifiante. Acestea ajuta la buna functionare a ficatului si la eliminarea toxinelor din organism. 
 

Alimente si plante care previn iradierea

Alimentele bogate in clorofila, precum spirulina, intaresc celulele, transporta oxigenul, ajuta la detoxifierea sangelui si ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid robonucleic. Doza indicata zilnic pentru o persoana este de 3 - 5 grame.
Legumele bogate in sulf, precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt siusturoiul, ceapa si fasolea. 

Alimentele bogate in pectina, precum 
morcovii, semintele de floarea soarelui saumerele, tin departe de organism elementele poluante, care nu mai pot fi astfel asimilate. Legumele cu un continut ridicat de beta caroten, precum legumele cu frunze verzi sau cartofii dulci, intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De asemenea, si usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.

Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel, consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. 
Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid nucleic, precum spirulina, drojdia, Chlorella sau polenul de albine. 

Eschyl

Fericirea este alegarea fiecaruia care necesita un efort sustinut.

Benjamin Franklin

Tine ochii bine deschisi inainte de casatorie si pe jumatate inchisi dupa aceea.

Democritus

Binele nu inseamna sa nu faci o nedreptate, ci sa nu vrei in nici un fel sa o faci.

Constantin Brancusi

Creeaza ca un Dumnezeu, comanda ca un rege, lucreaza ca un sclav.

Dieta Scarsdale

Dieta medicala de 14 zile  sau dieta Scarsdale a fost creata de un cardiolog american la sfarsitul anilor 70, continua sa atraga numerosi adepti, datorita efectelor sale rapide. Este vorba de o dieta hipocalorica - aportul energetic fiind de aproximativ 1000 kcal. Dieta Scarsdale, de tip “low carb” este bazata pe limitarea aporturilor de glucide. Meniul zilnic contine 3 tipuri de alimente: legume, fructe si carne (fara grasimi). La sfarsitul fiecarei diete de 2 saptamani, urmeaza un plan de mentinere a greutatii, care propune o gama mai larga de alimente permise, dar continua sa interzica alimentele bogate in amidon (paste, orez, cartofi, porumb, legume uscate), toate dulciurile cu zahar, toate grasimile, ciocolata, mezelurile si majoritatea lactatelor. Alimentele permise in dieta de mentinere: trei oua pe saptamana, doua felii de paine pe zi, gem fara zahar, nuci, alcool (un pahar de vin pe zi). Dieta Scarsdale exista in mai multe variante: exotica – unde alimentele amintesc de traditiile alimentare din diferite tari, economica - pentru persoanele care doresc sa limiteze cheltuielile cu hrana si dieta Scarsdale vegetariana. Alimente permise sunt  legume ca : telina, morcovi, castraveti, rosii, salata verde, ciuperci, varza, ardei gras, spanac, brocoli, conopida, condimentele, verdeata, otetul, mustarul, zeama de lamaie Alimente interzise  »  alimentele bogate in amidon:  paste, orez, cartofi, porumb,    legume uscate, Grasimi: ulei, unt, smantana,  majoritatea produselor lactate,  sucul de fructe, alcoolul, dulciurile care contin zahar, ciocolata,    mezelurile.
Meniul Scarsdale :
 Micul dejun este compus obligatoriu din: ½  grapefruit (jumatatea de grapefruit furnizeaza enzimele necesare arderii a 700 kcal pe zi),  o felie de paine integrala (fara unt), cafea sau ceai fara zahar.
Pranzul si cina sunt compuse dintr-un sortiment de carne slaba sau peste, alaturi de legume crude sau preparate, dupa cum urmeaza:  
Luni : Pranz :  carne slaba la alegere: pui, curcan, vita ,  o rosie taiata, fiarta sau inabusita, cafea, ceai sau suc dietetic. Cina : peste sau fructe de mare, salata din legume si verdeata, in cantitatile dorite,  o felie de paine prajita , grapefruit,  cafea sau ceai.
Marti : Pranz :   salata din fructe asortate,  cafea sau ceai. Cina   gratar piept pui sau curcan sau peste, salata de legume (rosii, telina, masline, varza, castraveti, salata verde) cafea sau ceai.  Miercuri : Pranz :  salata de ton sau somon (fara ulei), condimentat cu otet sau zeama de lamaie grapefruit, ½ grapefruit, cafea sau ceai. Cina : friptura de carne fara grasime,   salata de rosii, telina si salata verde, cafea sau ceai.
Joi : Pranz : 2 oua preparate dupa preferinta, dar fara grasime,    branza de vaci proaspata, dovlecei, pastai sau rosii, o felie de paine prajita, cafea sau ceai. Cina : pui la gratar (fara piele si fara grasime), spanac, ardei gras sau pastai, cafea sau ceai.
Vineri : Pranz : 2 felii de branza sla       ba,  spanac, 1 felie de paina prajita, cafea sau ceai. Cina : peste sau fructe de mare, salata asortata, 1 felie de paine prajita, cafea sau ceai.
 Sambata : Pranz : salata de fructe, cafea sau ceai. Cina :  friptura de pui, salata de legume, grapefruit, cafea sau ceai.Duminica : Pranz : piept de pui la gratar sau inabusit,  salata de legume: rosii, morcovi, varza, brocoli sau conopida, grapefruit, cafea sau ceai. Cina : carne slaba la gratar,  salata de legume (castraveti, telina, rosii), varza de Bruxelles, cafea sau ceai.  Regulile dietei Scarsdale
Legumele permise nu sunt limitate cantitativ. Carnea, pestele si legumele sunt preparate fara grasimi. Toate sursele de proteine : carne, peste, trebuie sa fie slabe, iar partile grase trebuie indepartate. Salatele preparate fara nicio picatura de ulei, dar se poate adauga otet, lamaie, condimente, usturoi, ceapa, sare si mustar. Sunt interzise bauturile alcoolice, laptele si sucul de fructe. Bauturile permise sunt: apa (plata sau minerala) si sucurile dietetice. Zaharul este inlocuit de indulcitori. Singura gustare permisa intre mese consta in morcovi si telina cruda.   Oricare masa de pranz din orice zi poate fi inlocuita cu meniul urmator:  - ½ ceasca de branza de vaci, fructe.
Avantajele si dezavantajele dietei  
Avantajele « Dietei Scarsdale » :  nu este nevoie sa pierdeti timpul pentru planificarea meselor, totul este organizat. Nu trebuie decat sa cumparati alimentele necesare pentru respectarea dietei. Dieta nu dureaza mult timp si poate fi respectata pana la capat. Mai multe programe de stabilizare sunt recomandate si pot fi urmate in functie de preferintele fiecarei persoane. Pe termen scurt, dieta da rezultate, desi nu este atat de eficienta pe cat afirma creatorul ei, care sustine ca se pot slabi 500 grame pe zi.
Dezavantajele « Dietei Scarsdale » :  Selectia alimentelor este realizata astfel incat aportul de proteine, lipide si glucide este invers proportional in raport cu o alimentatie echilibrata. Programul dietei Scarsdale ofera multe proteine, putine glucide si lipide. Dar, un regim prea bogat in proteine poate antrena o uzura precoce a sistemului renal, in timp ce o alimentatie saraca in lipide si/sau glucide nu ajuta mai mult in slabire decat o alimentatie echilibrata si limitata in glucide si proteine. Respectarea dietei Scarsdale pe o perioada de 14 zile nu prezinta riscuri pentru sanatate intrucat aporturile de proteine, saruri minerale si vitamine sunt suficiente. In schimb, prelungirea sau repetarea frecventa a dietei, asa cum este recomandata de inventatorul ei, poate conduce la grave dezechilibre nutritionale din cauza absentei acizilor grasi esentiali, a carentei de calciu (lactatele sunt insuficiente) si a proteinelor la unele mese (marti si sambata), conducand pe termen lung la pierderea de masa slaba. Aceste carente pot avea consecinte grave asupra sanatatii. Toate mesele fiind organizate in detaliu, improvizarea este absolut interzisa. In plus, nu puteti merge la restaurant in aceasta perioada. Putin diversificata si chiar fada, dieta Scarsdale prezinta inconvenientul de a fi saraca in calciu si in acizii grasi esentiali, indispensabili unei bune functionari a organismului.

Dieta Victoria's Secret

Una dintre cele mai apreciate diete este cea care a primit titlul Victoria’s Secret, deoarece majoritatea modelelor de la această companie producătoare de lenjerie intimă o urmează de câte ori au nevoie să dea jos câteva kilograme. Se pierd circa două kilograme pe săptămână. 

Mic dejun: salată de fructe proaspete cu iaurt şi fulgi de cereale, două felii de pâine toast din secară cu avocado şi ou fiert, apă cu lămâie şi ghimbir, o cană de ceai verde. 

Prânz: salată de ton proaspăt cu crutoane, apă plată cu lămâie, ceai de păpădie, un fruct sau alune pentru ceaiul de după-amiază.

Cina: 
o friptură de somon sau cotlet de miel/cu legume sau salată, cartofi dulci sau dovleac prăjit, o cană de ceai verde cu ghimbir.

Cura slabire prin reducerea caloriilor

Multe dintre persoanele care incearca sa slabeasca aleg dietele care reduc treptat numarul de calorii. In felul acesta organismul se obisnuieste cu aportul caloric redus si nu declanseaza senzatia de foame. Rezultatul dietei genereaza pierderi de greutate intre 4 si 10 kilograme, in functie de indicele corporal avut la inceputul dietei. Pe langa programul propriu-zis trebuie sa mergeti la sala cel putin 6 ore pe saptamana.
Plan de dieta
Ziua1
Mic dejun:
1 iaurt degresat

cereale integrale
cafea neagra sau ceai

Gustare:
100 gr. fructe de padure cu 100 gr. lapte degresat
Pranz:
2 felii paine neagra

100 gr. ton in apa
salata: 3 rosii, 10 felii de castravete, 3-4 frunze de laptuci cu 1 lingura ulei de masline si suc de lamaie

Gustare:
1 banana
Cina:
100 gr. piept de pui la gratar

100 gr. orez brun fiert



Ziua2

Mic dejun:
2 felii de paine cu 2 linguri de gem fara zahar

50 gr. cocktail de fructe
100 gr. lapte

Gustare:
1 banana
Pranz:
100 gr. piept de pui la gratar

1 cartof copt
1 mar

Gustare:
4 biscuiti
Cina:
100 gr. friptura de vita

legume fripte: 1 ciuperca, 1/4 ceapa, 200 gr. mix de legume

Ziua3
Mic dejun:
1 ou fiert

2 felii de paine neagra cu unt
200 ml. lapte
1 fruct

Gustare:
1 portocala
Pranz:
100 gr. piept de curcan sau sunca

2 felii de paine integrala
2 morcovi sau un cartof copt

Gustare:
1 biscuite

1 fruct

Cina:
200 gr. paste fierte

100 gr. sos de spaghete fara carne
100 gr. ciuperci
2 linguri ulei de masline

Ziua4
Mic dejun:
1 covrig

1 lingura de branza de casa
1 rosie

Gustare:
200 gr. iaurt degresat
Pranz:
100 gr. supa de pui cu legume si taietei

2 felii de paine degresata

Gustare:
1 fruct
Cina:
salata de legume mixte

100 gr. fasole verzi fierte

Cura slabire cu supa de pui

Dieta de slabit pe baza de supa de pui se incadreaza in categoria dietelor ce au drept scop reducerea numarului de calorii pentru a scapa de kilogramele in plus. 
Ideea de baza este simpla si presupune urmarea unor reguli clare. Planul alimentar zilnic este compus dintr-un mic dejun frugal conceput pe baza unei liste de alimente recomandate, iar in restul zilei supa de pui la discretie. Supa de pui este un aliment sanatos, usor de preparat si considerat foarte gustos de cei mai multi oameni. Dieta dureaza o saptamana si este recomandata celor care doresc sa se debaraseze de un numar mic sau mediu de kilograme. Poate fi folosita in acelasi timp si ca un prim pas inainte de inceperea unui program de lunga durata pentru reducerea caloriilor. Un dezavantaj evident al acestei diete de slabit este posibila aparitie a monotoniei. Pentru cei care sunt fani ai supei de pui aceasta dieta reprezinta metoda perfecta de a slabi, imbinand utilul cu placutul.


Reteta pentru supa de pui
Ingrediente
un pui taiat in 8/10 bucati; 
2 linguri de ulei (preferabil ulei de masline); 
Pastarnac - 3 bucati; 
telina - 2 bucati; 
Morcovi - 2 bucati; 
Ceapa - o bucata, taiata marunt; 
Usturoi - 3 catei; 
Patrunjel - o legatura; 
Sare si piper; 
Zeama de lamaie proaspata - dupa gust.


Mod de preparare
Se dezoseaza puiul si se taie in bucati mici. Se pune la fiert la foc mic si dupa ce a fiert, zeama se lasa la racit, se curata de grasimea care s-a ridicat deasupra si se pune din nou la fiert. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul, telina si pastarnacul si se lasa la fiert aproximativ 8 minute. Se adauga patrunjelul la final. Se sareaza, se pipereaza si se adauga zeama delamaie. 
Este necesar ca retetele pentru micul dejun sa fie respectate intocmai, fara inlocuiri sau adaugiri.


Mic dejun 1
o cutie de iaurt dietetic (degresat) combinat cu o jumatate de cana de fructe taiate in bucatele (mere, banane, portocale) peste care se presara germeni de grau


Mic dejun 2
o cana cu branza de vaci cu o jumatate de lingurita de zahar si praf de scortisoara 
2 bucati de paine de secara prajita 
3 smochine


Mic dejun 3
o cana si jumatate cu cereale integrale la care se adauga o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime 
un mar sau o banana


Mic dejun 4
o cana cu suc de portocale 
o felie de paine de secara prajita 
30 g de cascaval degresat


Mic dejun 5
o cana si jumatate cu cereale peste care se toarna o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime 
Acestea sunt recomandarile pentru primele cinci zile. In ultimele doua din cele sapte cat dureaza dieta se poate alege oricare dintre cele cinci variante de mic dejun, in functie de preferinte. 

Cura de slabire de o saptamana

Ziua 1:
Micul dejun: 1 portocala sau 1 pahar de suc natural de portocale, 200 ml iaurt sau 1 cana de lapte, 1 feliuta de paine neagra unsa cu putin unt, ceai ori cafea - neindulcite
Pranz: salata de varza, gratar de vitel, 1 iaurt, 1 felie de paine plus prune uscate
Cina: omleta cu casaval degresat, suc de tomate, spanac, 1 para
Ziua 2:Micul dejun: cereale cu lapte, 1 kiwi sau 1 portocala, cafea sau ceai neindulcit
Pranz: orez cu ciuperci plus salata de varza rosie asezonata cu lamaie si sare, 2 clementine, 40 g de branza de vaci
Cina: supa de legume, 1 felie de paine, salata de rosii plus fasole boabe, iaurt de fructe, sunca sau jambon
Ziua 3 :
Micul dejun: cafea sau ceai neindulcit, 2 felii de paine alba, 1 felie de sunca, branza degresata, 1 iaurt degrasat sau 100 g de branza de vaci, 1 para sau1 mar
Pranz: branza de vaci, gratar de pui, salata de legume, 1 grapefruit
Cina: 1 felie de paine, iaurt sau branza, creveti, salata verde, 1 kiwi
Ziua 4:
Micul dejun: ceai sau cafea ambele neindulcite, 1 felie de paine unsa cu putin unt, 1 portocala sau 1 pahar cu suc natural de portocale, 1 cana de lapte ori 1 iaurt
Pranz: peste, 1 felie de paine, 1 iaurt cu fructe, ghiveci de legume
Cina: supa crema de legume, sunca de pui, orez, 1 portocala
Ziua 5 : 
Micul dejun: cereale cu 200 ml ded lapte, 1 kiwi sau 1 portocala, ceai sau cafea ambele neindulcite
Pranz: 1 iaurt, gratar de pui la gratar, 1 castravete murat, putina mazare, 1 para
Cina: 2 oua fierte tari, 1 felie de paine, supa de legume, branza de vaci, salata verde
Ziua 6 :
Micul dejun: ceai sau cafea ambele neindulcite, 2 felii de paine, 2 felii de telemea sau 1 felie de sunca de pui, 1 iaurt, 1 mar sau 1 para
Pranz: 1 felie de paine, carne de vita fiarta plus morcovi fierti, struguri, salata de varza ori alte cruditati
Cina: peste, suc de tomate, salata verde, ananas sau alte fructe exotice, 1 pahar de vin alb
Ziua 7 : Micul dejun: cafea sau ceai ambele fara zahar, 2 felii de paine integrala, 2 portii de branza ori 1 felie de sunca presata, 1 iaurt degresat sau cu fructe, 1 para ori 1 mar
Pranz: somon la gratar sau cuptor, broccoli cu smantana, 1 iaurt, legume proaspete, 1 portocala
Cina: 2 felii de paine integrala, 1 salata de cruditati plus 1 lingurita de ulei de masline, 1 rosie si 50 g de sunca de pui plus ciuperci, 1 mar.

Cura de slabire cu miere

Zaharul rafinat nu contine minerale si vitamine, ci doar multe calorii care nu pot fi metabolizate. Acesta poate provoca cresterea colesterolului si aparitia cresterii in greutate deoarece influenteaza depunerea grasimilor in organism. Insa mierea nu are aceleasi efecte deoarece contine o multime de minerale si 22 de aminoacizi foarte importanti pentru metabolism. Pentru o cura de slabire eficienta incercati diferite retete pe baza de miere, scortisoara si lamaie. Cea mai celebra cura de slabire cu miere este urmatoarea: se amesteca o lingurita de miere cu putina scortisoara macinata, se adauga un pashar cu apa fierbinte si se acopera timp de 30 de minute. Bautura rezultata se filtreaza si se bea dimineata, pe stomacul gol inainte de a lua micul dejun.

Dieta cu inghetata

Prima zi de dieta
Mic dejun: cafea sau ceai, neindulcit; o jumatate de grapefruit, intreg sau suc; o felie de paine prajita unsa cu unt de arahide.
Pranz:
o jumatate conserva de ton (in suc propriu, fara maioneza sau ketchup). o felie de paine prajita. cafea sau ceai, neindulcite.
Cina: 100g de carne slaba fiarta, gatita la aburi sau la gratar. 100 g mazare sau fasole verde din conserva. 100g morcovi fierti, gatiti la aburi sau cruzi. un mar. 100g inghetata de vanilie.
A doua zi de dieta
Mic dejun: cafea sau ceai, neindulcit; un ou fiert; o jumatate de banana; o felie de paine prajita.
Pranz: o conserva de ton sau o branzica de casa. 8 biscuiti sarati.
Cina:
2 fleicute de carne de vita preparata la gratar. 100g broccoli sau varza (crude); 50g morcovi; o jumatate de banana; 50g inghetata de vanilie.
A treia zi de cura de slabire
Mic dejun: cafea sau ceai, neindulcite; 5 biscuiti sarati; 100g branza cedar; un mar.
Pranz: cafea sau ceai, neindulcit; un ou fiert; o felie de paine prajita.
Cina: o conserva de ton; 100g morcovi; 100g conopida (fiarta, gatita la aburi sau cruda); 100g pepene; 50g inghetata de vanilie.

Dieta disociata de 90 de zile

Dieta a fost creata de medici de sport din America. Nu reprezinta nici un pericol, chiar si medicii homeopati il recomanda. Rezultatul este pierderea in greutate de 15-20 kg in 90 zile, precum si scaderea tensiunii arteriale. Pe langa pierderea surplusuli de greutate, dieta modifica metabolismul, prin care se garanteaza ca kg pierdute nu se iau inapoi. Daca se doreste o pierdere in greutate mai mica, dieta poate fi oprita inainte de scurgerea celor 90 zile, dar in acest caz nu se petrece schimbarea mai sus amintita.
Micul dejun e la fel in fiecare zi si consta in cateva fructe (2 mere sau pere, piersici sau un pumn de fructe marunte)
In cursul acestei diete alterneaza zile de proteine, legume, carbohidrati si fructe. Nu se poate schimba ordinea!

Ziua 1: Proteine
Pranz: Carne fiarta sau fripta – 3 felii (200g)
In loc de carne se pot consuma 3 oua fierte sau prajite, sau branzeturi/cascaval.
1 felie paine, salata fara limite (fara ulei)
Dupa pranz trebuie obligatoriu consumat 200 ml supa fara taietei
Lactate se pot consuma doar in aceasta zi
Cina: la fel ca la pranz, dar fara supa. Sa fim atenti sa consumam aceeasi mancare ca la pranz


Ziua 2: Legume
Pranz: Orice fel de legume, verdeturi (fasole, mazare, linte, morcovi, cartofi …) obligatoriu fierte. Se pot folosi condimente, sare, ketchup, bulion
1 felie paine, salata dupa gust
Cina: la fel ca la pranz, dar in cantitati mai mici


Ziua 3: Carbohidrati
Pranz: Paste fierte cu condimente sau sosuri sau aluat de pizza cu ketchup, bulion sau rosii
Cina: o felie mai mica de tort/prajitura, sau 2-3 cozonaci mici, sau 3 globuri inghetata. Obligatoriu o felie de ciocolata de menaj


Ziua 4: Fructe
Pranz: Orice fel de fructe in cantitate nelimitata
Cina: La fel ca la pranz


Alte lucruri de stiut:
- Pe parcursul dietei, o data pe luna trebuie obligatoriu tinuta o zi in care se bea doar apa; aceasta zi trebuie sa urmeze dupa ziua de fructe, dupa care continuam cu ziua de proteine
- Cafea si ceai se poate consuma in orice cantitate, fara zahar si lapte
- Dupa terminarea dietei putem manca normal, dar pentru inca 90 de zile la micul dejun trebuie sa consumam doar fructe. Daca in aceste 90 zile mai slabim inca 3 kg, inseamna ca schimbarea a avut loc in organism
- Nu se poate sari peste nimic din meniu, deoarece fiecare aliment isi are rolul sau, si daca nu le consumam pot aparea carente care pot duce la infectiuni
- Deobicei nu obisnuim sa mancam doar fructe la micul dejun, dar din acestea, organismul extrage prima data zaharul integral care hraneste si intareste sistemul nervos
- Cei care sufera de tensiune arteriala ridicata, dupa cateva saptamani de dieta pot chiar sa renunte la medicamente, bineinteles sub supravegherea medicului.

Dieta daneza

Dieta daneza, numita si dieta de 13 zile dupa durata ei, este un regim ce va promite accelerarea metabolismului si mentinerea efectelor pe o perioada de cel putin 2 ani. Totul suna minunat, mai ales ca dupa terminarea ei ai voie sa revi la regimul alimentar de dinainte fara teama de a lua kilograme in plus. Si peste toate, in cele 13 zile de dieta daneza o sa pierdeti intre 7 si 20 de kilograme.


Dieta de 13 zile este foarte stricta si, daca in timpul ei faceti greseala sa deviati cat de putin de la regimul alimentar impus va trebui sa o intrerupeti. Daca rezistati totusi 7 zile puteti sa o reluati dupa o an. Daca reusiti sa faceti fata celor 13 zile de dieta daneza, aveti voie sa o repetati abia dupa 2 ani. Daca va simtiti infometati in timpul ei, aveti voie sa... beti apa.

Cateva sfaturi inainte de a incepe dieta daneza:
- consultati medicul pentru ca este foarte saraca in calorii. Nu aveti voie sa incepeti dieta de 13 zile fara acordul specialistului!
- pregatiti toate alimentele necesare inainte de inceperea ei.
- alegeti o perioada linistita din viata dumneavoastra pentru a o incepe
- folositi numai salata proaspata si iaurt degresat si natural, fara conservanti

In perioada in care tineti dieta de 13 zile puteti inlocui cafeaua cu ceai iar codul cu pastrav sau calcan. Nu consumati produse ce contin zaharuri, alcool si evitati guma de mestecat. Toate sunt interzise in dieta daneza.

De asemenea, tineti cont ca rezultatele dupa dieta de 13 zile variaza de la o persoana la alta. NU incercati sa atingeti magicele -20 de kilograme prin infometare severa, dincolo de restrictiile impuse de dieta.

Bun, dar sa vedem ce meniul zilnic pentru dieta daneza:

Ziua 1
Mic dejun: o cana de cafea cu un cub de zahar
Pranz: 2 oua tari ,spanac fiert si o rosie
Cina: 200g friptura de vita cu salata de laptuci, ulei si zeama de lamaie

Ziua 2
Mic dejun: o cana de cafea cu un cub de zahar
Pranz: o jumatate de conserva de carne, cu o cutie mica de iaurt(200 g)
Cina: 200 g friptura de vita cu salata de laptuci cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 3
Mic dejun: o cana de cafea cu un cub de zahar, o felie paine prajita
Pranz: 2 oua tari, o felie de sunca, salata de laptuci
Cina: telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat

Ziua 4
Mic dejun: o cana de cafea cu un cub de zahar, o felie paine prajita
Pranz: 200ml suc de portocale, o portie de iaurt
Cina: un ou tare, un morcov ras ,2-3 felii de branza

Ziua 5
Mic dejun: un morcov mare ras cu zeama de lamaie
Pranz: 200g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt
Cina: 200g friptura de vita si salata de laptuci cu telina proaspata

Ziua 6
Mic dejun: o cana de cafea cu un cub de zahar, o felie paine prajita
Pranz: 2 oua tari, un morcov mare ras
Cina: o jumatate de pui cu salata de laptuci cu ulei si zeama de lamaie

Ziua 7
Mic dejun: o ceasca de ceai fara zahar
Pranz: multa apa
Cina: 200g carne de miel, un mar

Ziua 8
Mic dejun: o cana cafea cu un cub zahar
Pranz: 2 oua tari, spanac fiert, o rosie
Cina: 200g friptura de vita cu salata de laptuci

Ziua 9
Mic dejun: o cana cafea cu un cub zahar
Pranz: o jumatate de conserva de carne, un iaurt mic
Cina: 200g friptura de vita, salata de laptuci

Ziua 10
Mic dejun: o cana cafea cu un cub zahar, o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua tari, o jumatate de cutie de carne, salata de laptuci cu zeama de lamaie
Cina: Telina fiarta, o rosie, un fruct proaspat

Ziua 11
Mic dejun: o cana cafea cu un cub zahar, o felie de paine prajita
Pranz: 200ml suc de portocale, o portie de iaurt
Cina: un ou tare, un morcov ras, branza

Ziua 12
Mic dejun: un morcov ras cu zeama de lamaie
Pranz: 200g cod fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt
Cina: 200g friptura de vita, salata de laptuci cu telina

Ziua 13
Mic dejun: o cana cafea cu un cub zahar, o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua tari, un morcov ras cu zeama de lamaie
Cina: 250g carne pui, salata de laptuci cu ulei si zeama de lamaie

Si acum partile rele din dieta daneza:
- dieta de 13 zile este extrem de dezechilibrata, nu contine cereala si fibre dar e bogata in proteine si o "bucurie" pentru nivelul colesterolului. 
- dieta daneza nu numai ca nu incurajeaza mancatul la ore fixe dar promoveaza bautul de apa in detrimentul mancarii. 
- o ceasca de cafea atunci cand va inhamati la un "drum" de o zi, urmata in general de un pranz extrem de frugal, va garanteaza un randament extrem de scazut pe parcursul intregii zile

Concluzii legate de dieza daneza:
- promisiuni nerealiste: sansele sa pierdeti 20 de kilograme in 2 saptamani sunt extrem de mici
- randament scazut pe parcursul ei, in special daca aveti un serviciu solicitant
- dieta daneza este periculoada pentru sanatatea organismului, in special la nivelul rinichilor ce sunt supra solicitati pe parcursul celor 13 zile.

Dieta cu supa de varza


Dieta se bazeaza pe o supa ce arde grasimile si contine un numar foarte redus de calorii. Cu cat cantitatea de supa mancata creste, cu atat se ard mai multe calorii. Atentie insa, exista riscul malnutritiei daca veti manca doar supa. Evitati alcoolul, painea si bauturile carbogazoase. Atata timp cat orice dieta este tinuta sub supraveghere medicala, nu vor aparea probleme de sanatate grave.


Reteta supei de varza

- o varza rasa sau tocata;
- 2 cepe mari, tocate; 
- o conserva de rosii in bullion;
- 2 ardei grasi;
- 4 radacini de telina;
- 1-2 cuburi de vegeta;
- piper negru;
- ierburi proaspete (marar, patrunjel), tocate;
- 6 morcovi feliati;
- 250 g fasole verde.
Puneti toate legumele intr-o oala mare si acoperiti-le cu apa. Cand incep sa fiarba, adaugati vegeta si continuati fierberea la foc mic, timp de 10 minute. Adaugati piperul si ierburile tocate.


Cum mancati
Prima zi : Mancati numai frucate si cat de multa supa doriti. Este permis doar ceaiul neindulcit, cafeaua neagra, sucul de afine si apa.
Ziua a doua: mancati legume crude sau fierte (evitati mazarea, porumbul si fasolea uscata). La cina meritati cu prisosinta un cartof mare copt, cu unt si evident supa de varza. Nu mancati fructe!
Ziua a treia: puteti consuma fructe, legume si supa, dar fara cartoful copt.
Ziua a patra: opt banane, lapte fara caimac si supa la discretie. In aceasta zi, aveti nevoie de carbohidratii prezenti in lapte si banane, ca si de caloriile acestora.
Ziua a cincea : fierbeti 300- 500 g de carne de vita (pui sau peste) in sucul de la sase rosii proaspete. Incercati sa beti 6-8 pahare de apa si aveti grija sa mancati o portie de supa.
Ziua a sasea: 2-3 fripturi de vita, cu salata sau legume proaspete (fara cartofi) si supa cel putin o data.
Ziua a saptea: orez fiert (de preferat cel brun), legume proaspete  si supa cel putin o data pe zi.