joi, 24 martie 2011

Dieta cu supa de varza


Dieta se bazeaza pe o supa ce arde grasimile si contine un numar foarte redus de calorii. Cu cat cantitatea de supa mancata creste, cu atat se ard mai multe calorii. Atentie insa, exista riscul malnutritiei daca veti manca doar supa. Evitati alcoolul, painea si bauturile carbogazoase. Atata timp cat orice dieta este tinuta sub supraveghere medicala, nu vor aparea probleme de sanatate grave.


Reteta supei de varza

- o varza rasa sau tocata;
- 2 cepe mari, tocate; 
- o conserva de rosii in bullion;
- 2 ardei grasi;
- 4 radacini de telina;
- 1-2 cuburi de vegeta;
- piper negru;
- ierburi proaspete (marar, patrunjel), tocate;
- 6 morcovi feliati;
- 250 g fasole verde.
Puneti toate legumele intr-o oala mare si acoperiti-le cu apa. Cand incep sa fiarba, adaugati vegeta si continuati fierberea la foc mic, timp de 10 minute. Adaugati piperul si ierburile tocate.


Cum mancati
Prima zi : Mancati numai frucate si cat de multa supa doriti. Este permis doar ceaiul neindulcit, cafeaua neagra, sucul de afine si apa.
Ziua a doua: mancati legume crude sau fierte (evitati mazarea, porumbul si fasolea uscata). La cina meritati cu prisosinta un cartof mare copt, cu unt si evident supa de varza. Nu mancati fructe!
Ziua a treia: puteti consuma fructe, legume si supa, dar fara cartoful copt.
Ziua a patra: opt banane, lapte fara caimac si supa la discretie. In aceasta zi, aveti nevoie de carbohidratii prezenti in lapte si banane, ca si de caloriile acestora.
Ziua a cincea : fierbeti 300- 500 g de carne de vita (pui sau peste) in sucul de la sase rosii proaspete. Incercati sa beti 6-8 pahare de apa si aveti grija sa mancati o portie de supa.
Ziua a sasea: 2-3 fripturi de vita, cu salata sau legume proaspete (fara cartofi) si supa cel putin o data.
Ziua a saptea: orez fiert (de preferat cel brun), legume proaspete  si supa cel putin o data pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu