vineri, 1 aprilie 2011

Dieta Montignac - Principii Faza 1

Nu amestecaţi niciodată glucidele rele (pâinea albă, făina, făinoasele) cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) în cursul aceleiaşi mese.
Evitaţi toate elementele glucido-lipidice (ciocolata, avocado, ficatul, alunele).

Eliminaţi în totalitate zahărul din alimentaţie.

Nu mâncaţi decât făină necernută.

Nu mâncaţi decât pâine neagră cu tărâţe sau integrală, fabricată cu făină necernută (o mâncaţi numai la micul dejun).

Uitaţi cartofii şi, mai ales, pe cei prăjiţi.

Uitaţi orezul alb. Mâncaţi numai orez neprelucrat sau sălbatic (cu moderaţie).

Nu mâncaţi niciodată paste făinoase făcute cu făină cernută.

Renunţaţi provizoriu la alcool, sub toate formele: aperitiv, vin, bere, digestiv. Este o măsură esenţială, în Faza I. După aceea, vinul va putea fi reintrodus, în doze rezonabile.

Evitaţi cafeaua prea tare. Obişnuiţi-vă să beţi cafea decofeinizată.

Nu săriţi niciodată peste o masă. Repartizaţi alimentele în trei mese, luate – pe cât posibil – la aceeaşi oră.

Limitaţi consumul de “lipide rele”, preferându-le pe cele “bune”, pentru a preveni bolile cardio-vasculare (vezi Capitolul II).

Încercaţi să beţi cât mai puţin când mâncaţi, pentru a evita diluarea sucurilor gastrice. Nu beţi niciodată la începutul mesei.

Nu mâncaţi în grabă. Mestecaţi bine şi evitaţi orice încordare în timpul mesei.

Preparaţi-vă singuri sucurile de fructe. Evitaţi băuturile acidulate şi sucurile de fructe fabricate industrial, care conţin zahăr.

Aşteptaţi 3 ore după o masă glucidică (de exemplu, după micul dejun) înainte de a ingera lipide.

Aşteptaţi 5 ore după o masă lipidică, pentru a ingera glucide.

Mâncaţi multe fibre alimentare (celuloză), salate, legume verzi, fructe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu