vineri, 1 aprilie 2011

DIETA MONTIGNAC - EXEMPLE MENIU FAZA 1

Meniuri pentru prânz:

Salata de roşii
Iepure cu pătrunjel
Fasole verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Salată de castraveţi
Fileu de morun (cu sos tomat)
Spanac
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Ridichi cu unt
Escalop de curcă
Andive înăbuşite
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Scrumbie cu vin alb
Biftec tocat la grătar
Broccoli
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Salată de ciuperci
Pui fript
Dovlecei gratinaţi
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Salată de inimă de palmier
Cotlet de porc
Piureu de ţelina
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Praz cu sos vinegretă
Rinichi la grătar
Salsifi[1]
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Ţelină cu sos rémoulade
Pulpă de miel
Dovlecei gratinaţi
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Sardine în ulei
Cârnaţi francfurter
Varză
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Sparanghel
Caltaboş la grătar
Piureu de conopidă
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Salata verde creaţă cu slăninuţă
Pui la grătar
Mazăre verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Supă de carne
Rasol
Napi praz varză
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Somon afumat
Raţă
Ciuperci cu pătrunjel
Salată
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Ton în ulei
Biftec tartar
Salată verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Varză roşie
Calcan cu capere
Piureu de fasole verde
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Şuncă de Praga
Somon afumat
Spanac
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Brânză Mozzarella
Escalop de viţel
Varză de Bruxelles
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante
Ouă “mimoza” (cu maioneză)
Antricot
Vinete
Brânză
Băuturi: apă, ceai rusesc slab, ceai de plante




Supă de legume (făcută în casă)
Ochiuri
Zacuscă
Iaurt natur (unul singur)
Băuturi: apă, ceai de plante
Supă de peşte
Şunca de Praga (slabă)
Salată verde
Brânză
Băuturi: apă,  ceai de plante
Supă de legume
Roşii umplute (vezi reţeta din anexă)
Salată verde
Iaurt natur (unul singur)
Băuturi: apă, ceai de plante
Anghinare cu sos vinegretă
Ouă jumări cu roşii
Salată verde
Băuturi: apă,  ceai de plante
Supă de ceapă
Flan de ton (vezi reţeta din anexă)
Salată verde
Brânză de vaci slabă
Băuturi: apă,  ceai de plante
Supă de legume
Piept de pui rece, cu maioneză
Salată verde
Brânză
Băuturi: apă,  ceai de plante
Salată cu brânză Mozarella, roşii şi busuioc
Vinete gratinate (vezi reţeta din anexă)
Salată de andive
Băuturi: apă,  ceai de plante
Salată de ciuperci
Vinete umplute
Salată verde
Brânză de vaci (scursă)
Băuturi: apă,  ceai de plante
Castraveţi cu smântână dietetică (cu conţinut de grăsime redus)
Omletă cu măcriş
Salată verde
Băuturi: apă,  ceai de plante
Sparanghel
Fileu de peşte alb, înăbuşit
Spanac
Brânză
Băuturi: apă,  ceai de plante




Supă de legume (făcută în casă)
Orez neprelucrat sau sălbatic, cu roşii
Un iaurt cu 0% grăsimi
Supă de legume (făcută in casă)
Paste făinoase integrale, cu roşii
Brânză de vaci cu 0% grăsimi
Pepene verde
Mâncare de linte (cu sos de brânză de vaci cu 0% materii grase)
Salată cu lămâie
Un iaurt cu 0% grăsimi
Tomate cu pătrunjel la cuptor
Mâncare de fasole uscată (cu sos de brânză de vaci cu 0% grăsimi)
Un iaurt cu 0% grăsimi
Cuş-cuş cu legume (fără carne şi fără grăsimi)
Sos de brânză de vaci cu 0% grăsimi şi sos “harissa”[2]
Grapefrut
Vinete umplute cu piureu de ciuperci şi brânză de vaci cu 0% grăsimi
Un iaurt cu 0% grăsimi

Notă: Este absolut interzis consumul grăsimilor în aceste meniuri glucidice.



[1] Salsifi, rădăcinoase asemănătoare cu păstârnacul (Scorzonera hispanica). (n.tr.)
[2] Harissa, sos picant cu boia şi ulei, specialitate nord-africană. (n.tr.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu