joi, 24 martie 2011

Centrala de la Fukushima depozita prea mult combustibil nuclear

La centrala de la Fukushima erau depozitate 4.000 de bare de combustibil nuclear, un numar de trei ori mai mare decat materialul tinut in mod normal la complexul cu 6 reactoare active, potrivit unui document prezentat la Agentia Internationala pentru Energie Atomica (IAEA), citat de Reuters.
Practic, pe platforma exista echivalentul a 6 ani de functionare, iar ca sa va faceti o imagine, fiecare bara are 3,5 metri lungime si chiar la 10 ani de la folosire inca emite destula radiatie cat sa omoare o persoana care ar sta langa.
Cu doua saptamani inainte de cutremurul devastator de 8,9 grade si tsunami-ul aferent, Tokyo Electric Company (TEPCO), societatea care opera reactoarele, trimisese autoritatilor de reglementare din domeniul nuclear japonez ca a esuat in a inspecta 33 de piese de echipement la centrala Fukushima, inclusiv un generator de rezerva, potrivit unui document depus de companie.
O alta problema ridicata era ca acest combustibil ars era depozitat in piscine aflate la ultimele etaje din reactoare, iar cutremurul si tsunamiul au avariat cladirea, astfel ca apa s-a scurs.
TEPCO este cea mai mare companie de utilitati a Asiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu