joi, 24 martie 2011

Dieta cu ţelină

Se consumă în fiecare dimineaţă 100 de grame de suc proaspăt de ţelină sau se prepară o salată din ţelină şi morcov ras. Dieta durează două - trei săptămâni, în toată această perioadă fiind permise doar fructe şi legume, carne slabă de pui, ouă, iaurt şi peşte şi interzise grăsimile sub orice formă. Veţi reuşi să daţi jos până la cinci kilograme.

Cura de slăbire

Din părţile aeriene ale plantei, verzi sau uscate, se poate prepara o infuzie, utilă în curele de slăbire sau pentru tratamentul constipaţiei. Ideal este să folosim 50 de grame de plantă uscată sau 40 de grame plantă verde la un litru de apă. Se lasă să infuzeze timp de zece minute şi se consumă câte o ceaşcă înainte de masă. Chiar dacă este foarte amar, ceaiul se consumă neîndulcit. Cura nu trebuie să depăşească mai mult de două săptămâni. Acest ceai are efect hipotonizant şi poate duce la pierderi semnificative în greutate, dacă este administrat timp de o săptămână. Dacă tratamentul este reluat după o săptămână de pauză, efectele sunt hipnotice, de calmare, fiind benefic în insomnii.
Infuzia concentrată se poate folosi şi extern pentru tratarea acneei sau a eczemelor, aplicând pe zona afectată un tampon îmbibat în acest ceai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu