joi, 24 martie 2011

Alimente si plante care previn iradierea

Alimentele bogate in clorofila, precum spirulina, intaresc celulele, transporta oxigenul, ajuta la detoxifierea sangelui si ficatului, neutralizeaza elementele poluante si stimuleaza productia de acid robonucleic. Doza indicata zilnic pentru o persoana este de 3 - 5 grame.
Legumele bogate in sulf, precum broccoli, varza, ridichi, rucola sau gulia ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, care distrug celulele. Alte legume bogate in sulf sunt siusturoiul, ceapa si fasolea. 

Alimentele bogate in pectina, precum 
morcovii, semintele de floarea soarelui saumerele, tin departe de organism elementele poluante, care nu mai pot fi astfel asimilate. Legumele cu un continut ridicat de beta caroten, precum legumele cu frunze verzi sau cartofii dulci, intaresc imunitatea si protejeaza celulele. De asemenea, si usturoiul tine la distanta izotopii radioactivi.

Iradierea contribuie si la instalarea anemiei. Astfel, consumul de alimente verzi si radacinoase ajuta la intarirea sangelui. 
Drojdia alimentara, bogata in vitamina B ajuta la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiatiilor sunt indicate si alimentele bogate in acid nucleic, precum spirulina, drojdia, Chlorella sau polenul de albine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu