luni, 11 aprilie 2011

Slabire prin detoxifierea de primavara

Sfaturi in bucatarie
  • Respecta regula celor 3 mese complete pe zi. Eventual mai poti lua si 2 gustari, una dimineata si alta dupa-amiaza, dar ia un aliment de la masa urmatoare pe care sa-l consumi la gustare. De exemplu, poti lua fructul de la cina pentru a-l consuma la gustarea de dupa-amiaza.

  • Te simti umflata? Limiteaza adaosul de sare: acesta favorizeaza retentia de apa.

  • Mare atentie la lipidele utilizate in mancare: limiteaza-te la o lingura de grasime pe masa. Prefera uleiurile vegetale (masline, floarea-soarelui, rapita). Consuma carne cat mai slaba.

  • Bea minimum 1.5 litri de apa sau de bautura neindulcita pe zi. Mizeaza mai ales pe ceaiul verde, deoarece el contine antioxidanti si are efect diuretic.

  • Cand ti-e foame intre mese, chiar si in ciuda gustarii, rontaie legume. Ele sunt satioase cu putine calorii, sunt bogate in fibre si sarace in grasimi.

  • Consuma un produs fainos (paste, orez, grau, legume uscate) la fiecare masa, pe cat posibil sub forma integrala, pentru a fi mai bogat in vitamine, minerale si fibre.

  • Mizeaza pe alimente bogate in antioxidanti (vitaminele A, C, E, polifenoli, licopen): fructe si legume colorate pentru provitamina A (morcov, caisa, spanac, mango, pepene galben); coacaze, broccoli si kiwi pentru vitamina C; nuci, alune si uleiuri vegetale pentru vitamina E.

    Idei de meniuri pentru programul de detoxifiere

    Ziua 1

  • Mic dejun: ceai verde neindulcit, 1 felie paine integrala, 1 bucatica mica de unt, branza alba cu 0% grasime, 1 portocala.

  • Pranz: 1/2 grepfrut, 125 g varne de vita fripta, 200 g sparanghel facut la aburi, 100 g cuscus integral, 2 iaurturi naturale cu 0% grasimi

  • Cina: salata de morcov ras (125 g) + vinegreta (1 lingurita ulei, 1 lingurita mustar, otet), 150 file de somon + zeama de lamaie, 250 g conopida facut la aburi si nucsoara, 1 iaurt natural cu 0% grasimi, 2 kiwi.

    Ziua 2

  • Mic dejun: 150 ml smantana, 1 felie paine cu cereale, 1 varf de cutit de unt, 2 iaurturi naturale cu 0% grasimi, 200 g fructe rosii

  • Pranz: varza rosie tocata (150 g) + vinegreta (lactate cu 0% grasime, suc de lamaie, ierburi aromate, apa), file de cod fript, 225 g spanac cu patrunjel si usturoi, facute in tigaie fara grasime, 50 g orez, 1 iaurt natural cu 0% grasime, 1 para

  • Cina: 1/2 avocado cu suc de lamaie, 125 g piept pui, 250 g legume fierte, branza alba cu 0% grasime, 1 mar.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu