luni, 11 aprilie 2011

Dieta Hershberg

Dieta Hershberg – Dieta celor 4 macronutrienti

Cei 4 macronutrienti la care se refera
dieta sunt: proteinele, carbohidratii, grasimea si apa. Ideea nu este insa bautul apei, ci "mancatul" apei. Dr. Hershberg a demonstrat, cu ajutorul etichetelor alimentare si matematicii, ca de fapt continutul in apa al alimentelor este cel mai important factor de luat in considerare pentru judecarea calitatii unui aliment in vederea pierderii in greutate.

Alimentele bogate in apa, cum ar fi pestele, carnea de pasare, carnea slaba, legumele, fructele, lactatele s-au dovedit a fi cele mai bune pentru pierderea in greutate, deoarece ele umplu stomacul cu calorii foarte putine. Acestea au un raport scazut de calorii fata de masa si volum.

Hrana uscata - cereale, biscuiti, paine, chips-uri, nuci, stafide, carne de vita - poate duce rapid la cresterea in greutate, deoarece fiecare dumicat care este pus in gura este plin cu calorii. Ele nu contin apa cu zero calorii care sa ocupe spatiul. Oamenii mananca cu mult prea multa usurinta aceste alimente si, drept rezultat, se ingrasa rapid.

Importanta alimentelor "fierbinti"

Unele alimente ajuta corpul sa arda calorii, prin simplul fapt ca le consumam. Acest lucru se intampla deoarece e nevoie de energie pentru a fi rupte legaturile chimice din aliment. Ca rezultat, sunt arse calorii, iar caldura rezultata in proces este eliberata, de unde si numele de "alimente fierbinti".

Urmatoarele alimente reprezinta adevarate exercitii digestive pentru tractul intestinal: pestele, carnea de pui, albusurile de ou, curcanul, nucile si lactatele degresate. La polul opus se afla alimentele simple, care duc la ingrasare: bomboanele, sucul, painea alba, orezul, pastele, chips-urile, covrigii, gogosile – acestea sunt cele mai "reci" alimente.

Cat de important este exercitiul fizic pentru scaderea in greutate?

Sportul este foarte important, el ajuta la arderea caloriilor. Cand simtim ca ne e cald si transpiram, de fapt ardem calorii, grasime.

Mai mult decat atat, dupa sedinta de antrenament sportiv, corpul nostru continua sa arda calorii deoarece lucreaza la repararea micro-traumelor musculare ce au loc dupa sesiunea de antrenament.

De asemenea, sportul scade rezistenta la insulina, ducand la scaderea nivelului acestui hormon in organism. Cand insulina e la pamant, corpul arde grasime, in loc sa o depoziteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu