miercuri, 23 martie 2011

RETETE PENTRU REGIMUL OSHAWA

Crema de orez
Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se macină şi se adaugă la făina rezultată trei pahare de apă la patru linguri de făină astfel obţinută. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Se sărează în final după gust. Se mai pot consuma şi următoarele combinaţii: orez fiert împreună cu făină de grâu, hrişcă sau mei coapte; grâu fiert împreună cu făină de orez copt; hrişcă fiartă împreună cu făină de grâu copt; hrişcă înmuiată în apă rece cu sare timp de minim 1 oră.

Supa de orez cu galuste de grau
Dintr-o cantitate de faina de grâu integral, apa si sare se face o coca moale si se lasa la înmuiat 15-25 minute. Din aceasta se fac galustele de marime mica, care se pun în apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, dupa care se adauga orez sau faina de orez.
Terci de grau si orez

Pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, toarna in ploaie faina de grau integral si faina de orez, pana vei atinge consistenta dorita. Atentie! Graul si orezul se umfla la fiert, asa ca va trebui sa lasi compozitia mai moale. Se fierbe circa 20-30 de minute.
Pilaf din grau
1 ceapa tocata;
1 cana ciuperci taiate felii;
1 ardei gras, curatat de seminte si taiat bucati;
1 lingura de patrunjel, tocat;
1 cana grau fiert;
1/4 lingurita chimion;
sare de mare si piper
2 cani ciorba de legume
Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Adauga ceapa, ciupercile si ardeiul gras si lasa-le pe foc 3 pana la 5 minute, amestecandu-le continuu. Pune patrunjelul si graul fiert, dupa care rasfata totul cu ciorba de legume. Acopera si lasa-le sa fiarba. Cand mixul a dat in clocot, da focul la minimum si mai lasa 15-20 de minute sau pana cand lichidul scade.

Supa de orez cu galuste de grau

Dintr-o cantitate de faina de grau integral, apa si sare modeleaza o coca moale si lasa-o la inmuiat 15-25 minute.
Din acest mix se fac galustele de marime mica, care se pun in apa clocotita cu sare, dupa care trebuie fierte circa 10 minute. La final, adauga orez sau faina de orez.

Crema de hrisca
Se coc boabele de hrisca pana devin rumene, dupa care se macina fin. Peste faina rezultata se adauga apa si se fierb impreuna 25 de minute. Adauga peste pasta piper si ierburi aromatice proaspete.
Placinta de grau cu orez fiertIngrediente: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu